Upplägg

Moped

Teorikurs AM-moped

Teoriundervisningen bedrivs med max 16 elever och lärare. Teoriundervisningen ska genomföras innan körträningen kan börja. Vi avsätter 9 timmar inkl raster för teorikursen, detta för att möta transportstyrelsens krav på 8 timmar effektiv tid.

Manöverbana 

Eleverna ska efter genomförd teorikurs få bekanta sig med mopeden. På vår manöverbana går vi igenom mopedens olika delar och gör en säkerhetskontroll.

Eleven ska sen på lära sig att starta, stanna med fokus på balans och kontroll och uppmärksamhet. Manövrera mopeden i låg fart kring en banan med koner utan att i onödan sätta ner fötterna.

Efter låg fart ökar vi tempot och övar tekniken för styrning kring koner likt en slalombana. 

Eleven övar bromsteknik i både grus och asfalt. Om något av hjulen låser sig ska du kunna häva låsningen. Målet är att du ska kunna bromsa hårt och effektivt till stopp i 45 km/t. Övningen sker utan och med passagerare.

Manöverträningen sker med 4 elever per lärare.

Körning i trafik 1 – Inledande trafik/Mindre landsväg

körs i ett villaområde och tyngd läggs på att du ska se dig för innan du startar och svänger i korsningar. Du lär dig även hur du passerar rakt över en korsning med rätt hastighet och med goda avsökningsrutiner. Du kommer även att få se hur en bilförare ser dig.

 

Körning i trafik 2 – Stadstrafik/Landsväg

Här kör vi i en mer stadslik miljö där eleven ska lära sig att anpassa sin fart till olika risker som tex skymda korsningar, cykelbanor, mm. Du får lära dig hur och varför det är viktigt att placera mopeden rätt i olika situationer. Du kommer även att få köra i cirkulationsplatser, trafikljuskorsningar och öva körfältsbyten.

Större landsväg, här lär du dig hur viktig din hastighetsanpassning är i olika situationer. Läraren lägger upp lektionen så du kommer att få se riskfyllda situationer i samband med felaktiga placeringar, hur du identifierar risker, och placerar dig på ett riskfritt sätt. Du kommer att få köra smal och krokig väg, stor landsväg, öva på att svänga av till höger och vänster.

 Om du och din lärare tycker att det inte räcker med körlektioner finns möjlighet att köpa mer.

 Trafikkörningen sker med 1 elev och 1 lärare.

Boka körlektion

Redan elev?

Boka via elevcentralen eller ring vår reception på 08-7165504.

Bemannad mån-tor 10:00–18:00

Fredagar 10-15

Första körlektionen?

Innan du börjar köra med oss så behöver du skriva in dig som elev på skolan. Efter det så får du ett lösenord som gör att du kommer in på elevcentralen.

Till inskrivningen.

Se våra priser

Här kan du läsa mer om våra priser. Vi har ett tydligt och enkelt upplägg för att du ska se precis vad det kostar.

Om oss

Trafikskolan har funnits i Finntorps Centrum sedan 1991. Vi är för tillfället sex lärare som jobbar här. Vi har körlektioner från 07:00 till 20:00 de flesta dagar i veckan.

Körtider

Mån – Tor 07:00 – 20:00
Fredag 07:00 – 15:00

Gamla Värmdövägen 6
131 37 Nacka

Kontakta oss

Tel: 08-7165504
Mail:
info@ntrafikskola.se
Mån – Tors 10:00 – 18:00
Fredagar 10:00 - 15:00