Teori MC

Giltighetstiden för ett godkänt teoriprov på MC är ett år. Vi rekommenderar att du som ska ta MC-kort börjar med den teoretiska delen så tidigt som möjligt.

Vi har ingen specifik teorikurs för MC-utbildningen på trafikskolan. Vill man som elev ha ett extra stöd i teorin så kan man delta i teorikursen som hålls för personbilseleverna. Självklart går det under körlektioner för MC att ställa frågor kring teorin. Förutom teoriboken för MC så erbjuder vi via elevcentralen.se (websida och app till telefonen) ett verktyg för eleverna att jobba med teoritester oavsett vart de befinner sig.

Vår teorikurs för personbilseleverna är upplagd på 4 lektioner á 2,5 timmar med 1-2 lektionstillfällen i veckan. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen läs teoriboken och arbeta med uppgifter som ges vid kurstillfällena. Du kan även köpa övningsprov för att testa dina kunskaper.

Resurs bank -Låna spara, betala med hjälp av Resurs

Att skaffa körkort är en viktig milstolpe för många. För de flesta är körkortet lika med frihet – att kunna ta sig dit man vill och behöver, när som helst. Vägen till körkortet kan vara olika lång och kostsam. Ibland behövs en strategi för hur körkortet ska finansieras, vissa väljer att spara, andra att låna till sitt körkort. Här nystar vi ut några olika vägval.

Resurs bank logo
Man som sitter i bil med öppen dörr