Upplägg

Moped

Teorikurs AM-moped

Teoriundervisningen bedrivs med max 16 elever och 1 lärare. Teoriundervisningen ska genomföras innan körträningen kan börja. Kursen är på sammanlagt 8 timmar

Körlektion 1, 2 och 3 

Eleverna kör 6 stycken körlektioner. De är 40 minuter långa. Vi börjar öva på en manöverbana. Där lär dig att hantera mopeden i låg och hög fart. Manöverträningen sker med 4 elever, 1 lärare.

Du övar bromsteknik i både grus och asfalt. Om något av hjulen låser sig ska du kunna häva låsningen. Målet är att du ska kunna bromsa hårt och effektivt till stopp i 45 km/t. Bromsövningarna sker med 1 elev och minst 1 lärare.

När du kör de 3 sista lektionerna är ni ute i trafiken och din lärare åker bakom dig på moped eller mc. Läraren pratar med dig via radio.

Lektion 4 körs i ett villaområde och tyngd läggs på att du ska se dig för innan du startar och svänger i korsningar. Du lär dig även hur du passerar rakt över en korsning med rätt hastighet och med goda avsökningsrutiner. Du kommer även att få se hur en bilförare ser dig.

Lektion 5 körs i stadstrafik och du ska lära dig att anpassa din fart till olika risker som tex skymda situationer, cykelbanor, mm. Du får lära dig hur och varför det är viktigt att placera mopeden rätt i olika situationer. Du kommer även att få köra i cirkulationsplatser, trafikljuskorsningar och öva körfältsbyten.

Lektion 6 körs på landsvägen och där lär du dig hur viktig din hastighetsanpassning är i olika situationer. Läraren lägger upp lektionen så du kommer att få se riskfyllda situationer i samband med felaktiga placeringar, hur du identifierar risker, och placerar dig på ett riskfritt sätt. Du kommer att få köra smal och krokig väg, stor landsväg med vägren, svänga höger och vänster.

Om du och din lärare tycker att det inte räcker med 6 körlektioner finns möjlighet att köra mer.

Trafikkörningen sker med 1 elev och 1 lärare.

Boka körlektion

Redan elev?

Boka via elevcentralen eller ring vår reception på 08-7165504.

Bemannad mån-tor 10:00–18:00

Fredagar 10-15

Första körlektionen?

Innan du börjar köra med oss så behöver du skriva in dig som elev på skolan. Efter det så får du ett lösenord som gör att du kommer in på elevcentralen.

Till inskrivningen.

Se våra priser

Här kan du läsa mer om våra priser. Vi har ett tydligt och enkelt upplägg för att du ska se precis vad det kostar.

Om oss

Trafikskolan har funnits i Finntorps Centrum sedan 1991. Vi är för tillfället sex lärare som jobbar här. Vi har körlektioner från 07:00 till 20:00 de flesta dagar i veckan.

Körtider

Mån – Tor 07:00 – 20:00
Fredag 07:00 – 15:00

Gamla Värmdövägen 6
131 37 Nacka

Kontakta oss

Tel: 08-7165504
Mail:
info@ntrafikskola.se
Mån – Tors 10:00 – 18:00
Fredagar 10:00 - 15:00